Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-22 18:28:00

DK: a kormány az ígéretek ellenére nem segít

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, adja oda a turizmusban és a vendéglátásban dolgozó kis- és közepes vállalkozásoknak azt, ami "nekik jár".

A DK alelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: hónapok óta hallgatják, hogy a kormányzat mindent megtesz a turizmusban és a vendéglátásban dolgozó kis- és közepes vállalkozások megmentéséért.

Ez annyira nem igaz, mint ahogy a kabinet a Gazdaságvédelmi Alapból sem a gazdaság védelmére költött - tette hozzá Varju László. Szavai szerint azt a pénzt templomfelújításra és vadászati világkiállításra költötték, "a turizmus és vendéglátás megmentése címszó alatt pedig Tiborcz István és Mészáros Lőrinc érdekeltségeit mentették".

A kormány az ígéretek ellenére valójában nem segít azokon a vállalkozásokon, akik a koronavírus-járvány miatt fegyelmezetten bezártak - tette hozzá. A Fidesz-közeli vállalkozók "szokás szerint lenyelték a milliárdokat", a többiek pedig hiába adtak be kérelmet támogatásra, "nem kaptak egy fillért sem" - jelentette ki Varju László.

A vendéglátósok egy része még mindig nem kapott bértámogatást

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink