Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-22 09:16:00

Cser-Palkovics: Hiányzik a hosszú távú egyeztetés a kormány és az önkormányzatok között

Székesfehérvár polgármestere szerint érdemi, szervezett egyeztetésre lenne szükség.

A Népszavának adott interjút Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere azt szeretné, ha pártpolitikától függetlenül érdemi, szervezett egyeztetés folyna a mindenkori városvezetők és kormány között, nemcsak a napi ügyekben, hanem a hosszabb távú kérdésekben is, például, hogy mit várunk el öt-tíz-tizenöt éves távlatban az önkormányzatoktól. A polgármester szerint ugyanis ez ma teljesen hiányzik.

Cser-Palkovics szerint egyébként az Orbán- kormány nem szándékosan osztja meg a Megyei Jogú Városok Szövetségét. „Ha ez így is lenne, miért engedjük? Miért kellett megalapítani az úgynevezett Szabad Városok Szövetségét? Ezzel azt üzenik nekem Pécsről, hogy Székesfehérvár úgymond nem szabad? Most alapítsuk meg a Még Szabadabb Városok Belső Szervezetét?” – vélekedett a polgármester, aki szerint, ha probléma van, inkább le kellene ülni megbeszélni, a vállalt kötelességeket pedig teljesíteni kellene, nem nyilvánosan üzengetni. Cser-Palkovics úgy véli ugyanis, hogy pártállástól függetlenül mind a 23 megyei jogú városnak érdeke, hogy megmaradjon a közös szervezeti érdekképviseletünk.

A polgármester azt is megjegyezte, hogy szerinte a városok nem kapják meg a rájuk vonatkozó járványadatokat. Emlékeztetett arra is, hogy ő az elsők között jelezte nyilvánosan, hogy jó lenne megkapni őket, hiszen az segítene minden települést a védekezésben, illetve növelné bizonyos védelmi döntések társadalmi elfogadottságát. „Például megmutathattuk volna a húsvéti korlátozások hatását a betegszám alakulása alapján. Ilyen számok azonban most sem állnak rendelkezésünkre” – mutatott rá Cser-Palkovics.

Közösen tiltakozik az ellenzék az önkormányzati megszorítások ellen

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink