Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-20 20:09:00

Takács Szabolcs nagykövet ott volt Joe Biden beiktatásán, és posztolt is

Takács Szabolcs nagykövet képviselte Magyarországot az Egyesült Államok 46. elnökének, Joe Bidennek a mai beiktatásán az Egyesült Államok Capitoliumában - posztolták a washingtoni nagykövetség Facebook-oldalán.

Takács Szabolcs washingtoni nagykövet január 5-én kapott meghívást Joe Biden beiktatására, amit természetesen elfogadott, így képviselni fogja Magyarországot az eseményen - nyilatkozta még hétfőn Paczolay Máté, a Külügyminisztérium sajtófőnöke érdeklődésünkre.

A megválasztott amerikai elnök kongresszusi beiktatására egyetlen hivatalos külföldi delegáció sem kapott meghívót az Egyesült Államoktól. Ez megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, ami alapján kormányzati szinten nem hívnak meg állami vezetőket a ceremóniára és hivatalosan minden ország nagyköveti szinten képviseli magát az eseményen - mondta Paczolay Máté.

Előtte, egy más témában tartott hétfői sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ATV kérdésére a Biden-beiktatás kapcsán azt mondta: “ami az Egyesült Államok elnökének a beiktatását illeti, kormányzati meghívó nem érkezett. Ha jól értesültünk, akkor az ismert körülmények miatt a szokásosnál visszafogottabb rendezvényt kívánnak tartani”.

A miniszter elmondta azt is, miben érdekelt a magyar kormány, milyen kapcsolatokat szeretnének az Egyesült Államokkal, minderről itt írtunk.

Ambassador Szabolcs Takács represented Hungary at the inauguration ceremony of the 46th president of the United States, Joe Biden, today at the United States Capitol. Ajánlom

További belföldi híreink