Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-19 20:28:00

Életveszélyessé vált, egy pécsi templom a horvátországi földrengés miatt

A horvátországi földrengések miatt be kellett zárni az egyik pécsi templomot, mert a mennyezet egy része bármikor leszakadhat. A statikusok szerint életveszélyessé vált az épület.

Egy tábla fogadja a pécsi Lyceum kapuján a látogatókat. Bizonytalan ideig, de legalább három hónapig nem nyit ki a pálosok belvárosi temploma miután a horvátországi földrengés még itt is annyira erős volt, hogy megrepedt a mennyezet. A Pécstől légvonalban 160-170 km-re fekvő Petrinját december 29-én rázta meg a legerősebb, 6,4-es erősségű földmozgás.

A falak és a boltozat találkozásánál mind a két oldalon van egy repedés, és a szentélyben is (az ablaknyílás fölött) nyílt egy teljesen új – mondta el híradónknak Szabolcs Atya, templomigazgató.

A templom padlóján még most is láthatók vakolatdarabok, amelyek a mennyezetről váltak le. A szakemberek szerint 15-20 négyzetméternyi vakolat bármikor leszakadhat.

A templomot egyelőre bezárták. Azt még nem mérték fel, hogy mekkora összegből lehet az épületben keletkezett károkat helyreállítani, így az sem tudható, mikor kezdik meg a hibák kijavítását.

Bezárták a pécsi templomot a horvát földrengés miatt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink