Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-19 05:12:00

Kezd befagyni a Balaton, de még korai a korcsolyáért nyúlni

A hideg, fagyos időben megindult a jégképződés a Balaton déli partján. Rossz hír azonban a téli sportok szerelmeseinek, hogy a vékony jég egyelőre sportolásra alkalmatlan. A héten ugyanis egy erős felmelegedés jön, ami balesetveszélyessé teszi a korcsolyázást.

A sekélyebb partszakaszokon már megjelent a jéghártya a Balaton vizén. Vasárnap még az északnyugati szelet több helyen viharos lökések kísérték, így a partra kicsapódó víz a növényekre, padokra kövekre is ráfagyott. Azonban a teljes Balaton befagyására nem igazán lehet számítani a szakember szerint, ugyanis a következő napok enyhülést hoznak.

Sokan csak azért látogattak el a Balatonhoz hogy megnézzék, mennyire fagyott be a tó, de csalódottan kellett hazamenniük. Egyelőre csak a tájban gyönyörködhettek.

„Amikor a 10 centimétert eléri a jég, akkor tudunk rámenni, akkor biztonságos. Akkor már látjuk, először a gyerekek jelennek meg a kisebb súllyal. Itt Keszthelyen nagyon ideális környezet van, mert kicsi a part mellett a víz, és ha valaki beszakad, nincs akkor sem nagy probléma" - mondta Hideg Árpád. 

A szakemberek arra figyelmeztetnek, egyelőre olyan vékony a tó vizén a jég, hogy tilos és életveszélyes rámenni. Így a szánkókra és a korcsolyákra egy darabig nem lesz szükség.

Elkezdett befagyni a Balaton

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink