Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-18 18:08:00

Beregi Péter szerint Sas József halálával megszűnt a politikai kabaré

Hofiból egy volt, Sasból is egy volt – mondta az ATV Híradójának a Jászai Mari díjas humorista pályatársa és barátja, Heller Tamás. A pályatársak és barátok szerint Sas József hatalmas űrt hagyott maga után. Beregi Péter szerint: Jóska halálával megszűnt a politikai kabaré, mert azt, amit Sas tudott, azt nagyon kevesen tudják ma.

A 2017-es ünnepi kabaré volt az utolsó alkalom, hogy Hacsek és Sajó, azaz Sas József és Beregi Péter közösen léptek színpadra. A két színész rengeteget dolgozott és utazott együtt, 1994-ben kezdődő munkakapcsolatuk idővel barátsággá alakult. Beregi Péter szerint a nevettettető halálával a politikai kabaré megszűnt.

"Az életemből egy jelentős rész szakad most valahogy ki, és ez nagyon-nagyon megvisel - mondta az ATV Híradójában Beregi Péter színész. 

Beregi Péter Híradónknak azt mondta: barátja az elmúlt két évet hihetetlen erővel, csendben zokszó nélkül küzdötte végig, soha egy pillanatra sem adta fel, élni szertetett volna.

"Amikor beszéltem vele, amikor ott voltam nála, akkor mindig arról volt szó, hogy szeretné újrakezdeni, és nem lehet így befejezni, és ugye még lesznek előadásaink, és hogy »Péterkém készülj, már kitaláltam, hogy mit csináljunk, és ezt csináljuk, és azt csináljuk«. Tele volt tervekkel."

Heller Tamást is megrázta a művész halála. Ők 34 évig dolgoztak együtt.

"Olyan volt, mint egy házasság és a házasságban az ember néha veszekszik, aztán kibékül" - foglalta össze Heller a kapcsolatukat.

"Sas Józseffel a színházban nem volt egyszerű dolgozni, de mindig tudta, mit akar. Magánemberként viszont fantasztikus barát volt, akire mindig lehetett számítani" - emlékezett vissza a Jászai Mari-díjas humoristára barátja. Szerinte halála után már semmi sem lesz olyan, mint régen.

"Most mondhatnám azt, hogy majd jönnek a fiatalok, meg majd kinő egy új generáció: az nem ugyanaz. Az más lesz. Mint, ahogy annak idején azt mondtuk, Hofiból egy volt. Sasból is csak egy volt" - mondta Heller Tamás az ATV Híradójában. 

A Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója vasárnap hajnalban 82 évesen hunyt el. 2019-es kétoldali agyvérzése után, tavaly év végén koronavírust diagnosztizáltak nála.

Ezen a héten minden nap, az este tízkor kezdődő Visszajátszás című műsorunkban Sas Józsefre emlékezünk az ATV-n.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink