Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-18 14:21:00

Báron György: ez egy nagyon szomorú lista, nagy részük politikai kinevezett

Nagyon szomorú lista - ez a véleménye Báron György egyetemi tanárnak arról a névsorról, amely pár napja került napvilágra a sajtóban, hogy kik lesznek az új oktatók a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Báron György 30 éve tanít az intézmény filmes részlegén, mint mondta, eddig az egy nagyon színvonalas iskola volt, olyan tanárokkal, mint Enyedi Ildikó, Kende János vagy Máthé Tibor.

Szerinte azok a nevek, amelyek most felmerültek, mint leendő oktatók a filmes intézetben, ismeretlenek a szakmában. Bár ez nem azt jelenti, hogy nincs minimális szakmai múltjuk, de állítása szerint nagy részük politikai kinevezett, valamilyen módon kapcsolatuk volt a Fidesszel, vagy azokkal a szellemi körökkel, médiumokkal, amelyek kormánypártiak. A filmesztéta úgy véli, ez nem egy erős csapat, illetve a nevek, amelyekről szó van, elképesztő színvonalzuhanást jeleznek.

Báron György azt még nem tudja, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára marad-e, de hozzátette azt is, hogy az ember egy ilyen csapatban nem szívesen dolgozik.

Az egyetemről azt mondta, egy nagyon vidám, kreatív hely volt, szakmailag és emberileg is jó tanárokkal, pontosan olyan, amilyennek egy művészeti egyetemnek lennie kell. Ez most megváltozott – tette hozzá.

Még mindig nem lehet tudni, eladták-e az SZFE épületeit

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink