Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-17 16:07:00

Párbeszéd: alapos engedélyeztetés nélkül hazárdjáték a kínai vakcina

A Párbeszéd szerint egy minden lehetséges kockázatra kiterjedő alapos engedélyeztetés nélkül hazárdjáték a koronavírus elleni kínai vakcina tömeges magyarországi alkalmazása - mondta a párbeszéd uniós tanácsadója vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Jávor Benedek kifejtette, Magyarországnak lehetősége van, hogy egy úgynevezett veszélyhelyzeti engedélyeztetéssel az európai gyógszerügynökségtől függetlenül zöld utat adjon a kínai vakcinának, erre azonban szerinte nem szabad sort keríteni mindaddig, amíg meg nem válaszolnak minden bizonytalanságot a kínai oltóanyaggal kapcsolatban.

Hangsúlyozta, a kínai vakcina rendkívül régi technológiát használ, amelynek során elölt kórokozókat juttatnak az emberi szervezetbe, ez az eljárás pedig súlyos egészségügyi kockázatokat hordoz.

Jávor Benedek szerint emellett arra is választ kell kapni, hogy a vakcinát gyártó kínai cég vezetői miért távoztak a közelmúltban, továbbá a társaság miért nem kér uniós engedélyeztetési eljárást, és miért nem nyilvánosak a készítmény tömeges tesztelésre vonatkozó adatai.

atv.hu/MTI

Műsorváltozás az ATV-n: Sas Józsefre emlékezünk. Részletek itt.

Ajánlom

További belföldi híreink