Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-17 08:29:00

Müller Cecília: semmiképpen nem szeretnénk változtatni az oltási terven

Az országos tisztifőorvos a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról is beszélt, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az unióba.

„Semmiképpen nem szeretnénk változtatni az oltási terven. Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre a tervet. Értesültünk róla, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, de egy átalakítás zajlik. Minden sarkot felkutatunk a világon azért, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzünk. A magyar kormány ezért mindenkit megkeres” – idézi az interjúban elhangzottakat az Index. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy rajtuk kívül álló okok miatt van késésben a vakcinabeszerzés.

„Három hét után szükség van, hogy akik már megkapták az első vakcinát, kapják meg a másodikat is. Immunizálni akarunk, ez a Modernánál nem három hét hanem, 28 nap, mindenkinek rendelkezésére fog állni a második adag. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az immunitás kialakuljon mindenkinél. Végig kell ezt csinálni – jelentette ki.

Hozzátette, hogy mindenkinek, aki regisztrált már a védőoltásra, vissza fognak igazolni, és mindenkit időben értesítenek. Azt is megerősítette, hogy több helyről, több ütemben érkeznek a vakcinák az országba.

atv.hu

A nyugdíjasok jó része nem kapta meg a vakcinaregisztrációs levelet a Nógrád megyei Varsányban

 

Ajánlom

További belföldi híreink