Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-17 09:00:00

Dráma a Pilisben: sérült nőhöz riasztották a barlangi mentőket

Egy 53 éves nő szenvedett bokasérülést az Üröm - Pilisborosjenő határában lévő, a Nagy-Kevély előterében fekvő Ezüst-hegyre felvezető piros jelzésű turistaúton – írja a Magyar Barlangi Mentőszolgálat honlapja.

A riasztást követően elsőként a barlangi mentőszolgálat egyik tagja ért a helyszínre, aki a közelben terepfutó edzést tartott, így a riasztást véve gyorsan a helyszínre sietett. Nem sokkal később egy kollégája érkezett a helyszínre, és elsősegélyben részesítették a sérültet. Majd a náluk lévő eszközökkel és ruházatokkal betakarták, védték a kihűléstől, hiszen a hőmérséklet fagypont alatt volt.

Sötétedést követően 21 fővel, köztük egy mentőorvossal érkezett a helyszínre a barlangi mentőszolgálat. Fájdalomcsillapítót adtak a betegnek, speciális eszközzel rögzítették a bokáját, buborékfóliával és izolációs takarókkal biztosították a kihűlés elleni védelmét. Ellátás után a Fővárosi Katasztrófavédelem I. és III. kerületi hivatásos, valamint a Pilisborosjenői Önkéntes Tűzoltók segítségével az 1 km távolságra várakozó mentőautóhoz szállították a bajbajutott hölgyet. A sérült szállításának első 200 métere havas, rendkívül kitett, meredek és csúszós terepen történt.

A sérültet valamivel este 6 óra után átadták az Országos Mentőszolgálat pilisvörösvári egységének, akik a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézetbe szállították.

atv.hu / caverescue.hu

Ajánlom

További belföldi híreink