Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-17 18:52:00

Az SZFE új oktatója lehet a zaklatási botrány eltussolásával vádolt Kiss-B. Attila

A Budapesti Operettszínház főigazgatója a színház munkatársainak állítása szerint tudott Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató hatalmi visszaéléseiről, de nem tett semmit.

Ahogy mi is megírtuk, a Nyugati Fény nyilvánosságra hozta az SZFE új tanárainak névsorát. A hvg.hu-hoz most eljuttattak egy bővebb lajstromot, így összesen már 26 új oktató nevét tudni. Köztük van Kiss-B. Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, akit a Budapesti Operettszínház igazgatójaként több egykori és jelenlegi operettszínházi munkatárs szexuális zaklatás és verbális bántalmazás eltussolásával vádolt meg. 

A Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató bánásmódjával kapcsolatos panaszokra – amelyek között szerepelt szexuális zaklatás is – a munkatársai szerint Kiss-B. Attila teljes nemtörődömséggel reagált, egyikük beszámolója szerint például nem értette, miért mondják el ezeket neki, mert neki se ideje, se kedve ilyen ügyekkel foglalkozni, és nem is az ő hatásköre.

Kiss-B. Atilla később elismerte, hogy Kriza Zsigmondnak zaklatásgyanú miatt kellett távoznia. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felállított vizsgálóbizottság később arra a megállapításra jutott, hogy a szexuális zaklatás nem bizonyított, igaz, az áldozatokat meg sem kérdezték az ügyben.

atv.hu/Index

Műsorváltozás az ATV-n: Sas Józsefre emlékezünk. Részletek itt.

Ajánlom

További belföldi híreink