Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-16 10:09:00

Visszaéltek Kárász Róbert képeivel

Lelepleztek egy olyan csalóhálózatot, amelyben több ismert ember, köztük Kárász Róbert műsorvezető képével visszaélve csaltak ki milliókat gyanútlan német nőktől – írja a Blikk.

A német WDR csatorna forgatott egy dokumentumfilmet a történtekről. Több megkárosított nő esetét is bemutatják. Mindegyikükre jellemző volt, hogy a szerelem reményében kezdtek ismerkedni férfiakkal az interneten.

Meta például egy társkeresőn kezdett el beszélgetni egy férfival, aki Kárász Róbert ellopott képeivel regisztrált. A csaló Brent Torstenként mutatkozott be. 63 éves, elvált, és egyedül neveli a két gyermekét. Amerikai antikkereskedőnek adta ki magát, aki Dubajban él. Bizalmas levelezésbe kezdtek, ám a személyes találkozás előtt a férfi váratlanul visszakozott. Azt írta, kirabolták, elvitték mindenét, nagy bajban van. A férfi pénzt kért a kórházi ápolásra és az iratai pótlására, de még az utazásra is. Meta pedig utalt.

A dokumentumfilm készítői szerint a csalók Nyugat-Afrikából származhatnak, ottani internetes fiókokból regisztráltak ugyanis a társkeresőkre.

Kárász Róbert a Blikktől értesült a visszaélésről. Az ATV műsorvezetője undorítónak nevezte, ahogy és amihez felhasználták képeit a bűnözők. „Végtelenül sajnálom azokat a megtévesztett nőket, akiket érzelmileg és anyagilag becsaptak. Természetesen minden ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt mélyen elítélek és én magam is megteszem a feljelentést ismeretlen tettesek ellen. Barátomat, dr. Krasznai István ügyvédet kérem meg, hogy tegye meg a szükséges jogi lépéseket” – mondta a Blikknek Kárász Róbert.


atv.hu / Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink