Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-16 17:27:00

"Megyek a börtönbe, ott fogok megdögleni" - megölte élettársa lányát egy 87 éves fóti férfi

Megölte élettársa lányát, majd felhívta az öccsét a fóti gyilkos.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy letartóztatta az élettársa lányának megölésével gyanúsított idős fóti férfit a Budakörnyéki Járásbíróság. A törvényszék közleménye szerint a sértett péntek délelőtt látogatta meg az édesanyját és annak élettársát Fóton, ahol konfliktusba keveredett a férfival. A 87 éves férfi úgy gondolta, hogy élettársa lánya elvette a nyugdíját, ezt számon kérte rajta, és egy késsel nyakon szúrta a nőt. Az áldozat kimenekült az utcára, de az épület előtt összeesett. Ott a férfi még egyszer, a lapockáján megszúrta, többször a fejéhez vágott egy téglát, majd elhagyta a helyszínt. A nő meghalt.

Az élettárs, Mária hiába próbál magyarázatot találni a tragédiára.

„Olyan hirtelen történt az egész, hogy nem volt lehetőségem közbelépni. Az utcán két fiatalember próbálta kivenni a téglát István kezéből, de hiába. Nem tudom magamnak megbocsátani, hogy beengedtem az életünkbe, hiszen ha nem teszem, Erika még mindig él. Kénytelen voltam az egész szörnyűséget végignézni, amikor István a téglával fejbe verte" – csuklott el az idős asszony hangja. Az első hírek még arról szóltak, hogy a gyilkos nem értette, hogy az elfogásakor miért ké­rik a rendőrök, hogy feküdjön a földre.

„Csak úgy tett, mint aki nem fogja fel, mi történik körülötte. Ezt onnan is tudom, hogy István a tette után feljött a lakásba, átöltözött, és felhívta az öccsét telefonon. Hallottam, mit mondott neki: »Elbúcsúzom, mi többet nem találkozunk, mert jönnek értem a rendőrök. Megyek a börtönbe, ott fogok megdögleni«" – elevenítette fel a történteket Mária, és megemlítette, hogy már csak egyvalamit szeretne az élettársától: visszakapni a nála maradt lakáskulcsot.

„Soha többet nem akarom látni Istvánt, miután megölte Erikát! A börtönben sem fogom meglátogatni, és remélem, hogy élete végéig nem engedik ki onnan! Még szerencse, hogy az élettársi kapcsolatunk nem volt bejegyzett, így nem kell még ez ügyben is intézkednem. Nyolc évet éltünk együtt. Most kizárólag a nyugtatóknak köszönhetem, hogy valamennyire el tudom viselni a helyzetet, és állandóan tévelygek. Tudom, hogy nem szedhetek gyógyszereket örökké. Az utcára még képtelen vagyok lemenni, ahol a lányom feküdt, pedig tudom, hogy időközben feltakarították a vérét."

Erika élete legboldogabb időszaka következett volna, hiszen pont erre a hétre várták a meggyilkolt asszony lányának első gyermekét – írta a Bors.

atv.hu/ripost.hu

Ajánlom

További belföldi híreink