Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-16 18:20:00

A nyugdíjasok jó része nem kapta meg a vakcinaregisztrációs levelet a Nógrád megyei Varsányban

A falubeli idősek arra panaszkodnak, hogy még a háziorvos sem tud segíteni nekik, mert ő sem kap információt az illetékes szervektől.

A Nógrád megyei Varsányban kérdezte meg Híradónk stábja az időseket arról, hogy kívánnak-e regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra. Az derült ki, hogy sokan szeretnének, de levelet még nem kaptak. 

"Várom állandóan a papírt, de még nem jött, de az utcában vannak, akik megkapták, a papírt" - számolt be tapasztalatairól Király Béla.

A falu háziorvosa azt mondja, hogy sokan érkeznek hozzá és próbálnak információt szerezni.


"Sokan panaszkodnak arról, hogy nem kapnak levelet, és a sok idős - a falunak az átlagéletkora idős - és a sok idős ember nem ismeri az internetet és nem foglalkozik az internettel" - mondta Rózsa Szilveszter háziorvos.


Aki tudja, interneten megoldja a regisztrációt, elektronikus levélcíme azonban nincs mindenkinek. A falusiak azt is elmondták, hogy hiába próbálnak tájékozódni, nem találnak olyan fórumot, ahol információt kaphatnának.

"A körzeti orvosunk egy kiváló orvos, de sajnos ő sem tudja tájékoztatni a lakosságot, mert ők sem kapnak tájékozatatást, így a lakosság egymástól érdeklődik, ami nem viszi előbbre ennek a gyógyítását" - fogalmazott Percze István.

A varsányi háziorvos állítja: a hírekben hallottakkal ellentétben őket senki sem kérdezte meg az oltással kapcsolatban.

"A háziorvosi rendelőket a média szerint, és az internetes hírek szerint, minket megkérdeztek, hogy mi alkalmasak vagyunk-e és vállajuk-e. Itt Közép-Nógrádban ilyen irányú megkeresés részünkre sem internetem az OEP-től, vagy a NEAK-tól nem érkezett" - közölte Rózsa Szilveszter.

A kis falu orvosa egyébként azt mondta, hogy szerinte megfelelő díjazás ellenében, megfelelő infrastruktúra biztosítása mellett a háziorvosok az oltással kapcsolatos fealdatokat el tudnák végezni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink