Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 14:56:00

Pulzus: a 40 év alattiak tartanak leginkább a védőoltás mellékhatásaitól

A felmérésből az is kiderül, hogy inkább a felsőfokú végzettséggel rendelkezők és a férfiak oltatnák be magukat akkor, ha nem kell az adataikat megadniuk a kormánynak. A kutatást az ATV megbízásából a Pulzus kutatóintézet végezte.

A Pulzus az ATV számára készített felmérésében arra volt kíváncsi, beoltatnák-e magukat az emberek a koronavírus elleni vakcinával. A megkérdezettek 24 százaléka már jelentkezett is a kormányzati oldalon az oltásra. Harminc százalékuk beoltatná magát, de csak akkor, ha nem kell megadniuk az adataikat a kormánynak. Míg 9 százalék szerint a vírus csak egy kitaláció, így nem élne a védőoltás lehetőségével.

A nemek szerinti megoszlást tekintve az látható, hogy a megkérdezettek egyenlő, 24 százalékban jelentkeztek már a védőoltásra. A felmérésből pedig az is kiderül, hogy inkább a nők tartanak az oltás mellékhatásaitól, ezért nem oltatnák be magukat.

A megkérdezettek közül a 60 év vagy annál idősebbek jelentkeztek legnagyobb százalékban az oltásra. A kutatásból az is látszik, hogy leginkább a 18-39 év közöttiek azok, akik a mellékhatások miatt nem oltatnák be magukat. Szintén ebből a korcsoportból válaszolták a legtöbben azt, hogy a koronavírus-járvány csak egy kitaláció.

Ha a válaszadók iskolai végzettségét tekintjük, kiderül, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 40 százaléka csak akkor oltatná be magát, ha nem kellene megadnia az adatait a kormánynak. Az alapfokú végzettséggel rendelkezők szintén 40 százaléka tart a védőoltás mellékhatásaitól.

A felmérés szerint a védőoltásra jelentkezők közül a legtöbben - 28 százalék - megyeszékhelyen lakik. A budapesti lakosok közül válaszoltak úgy a legtöbben, hogy beoltatnák magukat, ha nem kell megadniuk az adataikat a kormánynak. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink