Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 09:00:00

Mesterházy Attila: nem szabad az ellenzéknek olyat ígérni, amit nem tudnak betartani

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy az ellenzéknek el kell kerülnie azt a csapdát, hogy olyan dolgot ígérnek, amelyet nem tudnak betartani. A politikus szerint a Fidesz majd tavasszal rengeteg pénzt fog osztogatni az embereknek a saját választási kampányuk részeként.

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője szerint most elkezdődött valami konkrét munka a Fidesz-típusú pártok megrendszabályozása, esetleg kizárására a Néppárton belül. Most hívta össze a miniszterelnök a fideszes EP képviselőket- Mesterházy állította, hogy ilyen nem nagyon volt korábban.

Változik a Fidesz körül a helyzet, Angela Merkel is menni fog. Jelentősen alakul az a külpolitikai tér, ami eddig körülvette az Orbán-kormányt- mondta az MSZP-s politikus az ATV Startban.

Trump egy nagy támogatást jelentett azoknak az országoknak, akik autoriter módon akartak kormányozni, így a magyar kormánynak is. Mesterházy szerint a republikánus megosztottság növekedni fog. Bidennek sokkal jobban kell belpolitikai témákkal foglalkozni, mint külpolitikával.Mesterházy amerikai forrásai viszont azt megerősítették, hogy Biden egészen más külpolitikát fog vinni, ami Magyarország számára nem kedvező.

Mesterházy Attila szerint nem csak a munkabérrel van probléma bizonyos szektorokban, hiszen van ahol teljesen hiányzik a bevétel. Az államadósság 80 százalék fölé mehet- bizonyos határig ez szerinte ésszerű, de az a kérdés, hogy amikor a nehezén túl van az ország, milyen gyorsan tud helyreállni.

Az ellenzéknek szerinte válságkezelő programot kellene írnia, elkerülve a csapdáját annak, hogy olyan dolgokat ígérjenek, amit nem tudnak megvalósítani. 

A Fidesz gazdaságpolitikája a kampány miatt is alakulni fog. Az ellenzéknek nagyon erősen kell fókuszálni arra, hogy mi a mai valóság. Azt gondolja, hogy az Orbán-kormány spájzolja az erőforrásokat, és majd tavasszal önti rá az emberekre. Az Európai Uniótól érkeznek is olyan források, amelyeket be lehet forgatni erre a célra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink