Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 08:27:00

Kőkemény bírálatot kapott a Momentum a baloldalról

Vásárhelyi Mária „teljesen elhibázott ötletnek” tartja a Momentum javaslatát, hogy aki beoltatja magát, az kapjon százezer forintot.

„Biztos vagyok benne, hogy ez nem fér bele az orvosi etikába és ütközik az általános etikai elvekkel is” – kezdi bejegyzését a szociológus, aki szerint azt a hétszáz milliárd forintot, amibe a javaslat kerülne, inkább az oltás népszerűsítésére és a közvélemény „valódi tájékoztatására”, valamint a rászorulók támogatására (oltástól függetlenül) kellene fordítani.

„Azt azonban, hogy a rászorulókat pénzzel rávenni arra, hogy cselekedjenek az akaratukkal, meggyőződésükkel ellentétesen, ez a szegény emberek lenézése, megalázása. Hiszen nyilván ők azok, akik 100 ezer forintért akkor is oltakoznak, ha egyébként nem akartak volna. Nem megvásárolni kell az emberek bizalmát az oltásban, hanem meg kell győzni őket. Úgy ahogy Izraelben és más normális országokban teszik” 

– fejti ki Facebook-bejegzésében álláspontját Vásárhelyi, aki „minden szempontból – morálisan, szociálisan és gazdaságilag is – elfogadhatatlan ötletnek” tartja a Momentum javaslatát. „Számomra olyan, mint a szavazatvásárlás” – írja a szociológus, majd hozzáteszi: a Momentum helyében ő visszavonná a javaslatot. „Mindenki tévedhet. Azokat pedig, akik azért tartják ezt jó ötletnek, mert így sikerült a Momentumnak a napirendet tematizálni, nos, őket érje gáncs és megvetés” – zárja bejegyzését Vásárhleyi.

Teljesen elhibázott ötletnek tartom a Momentum javaslatát, hogy aki "oltakozik", az kapjon százezer forintot. Biztos...

Posted by Vásárhelyi Mária on Wednesday, 13 January 2021
100 ezer forintot adna a Momentum annak, aki beoltatja magát

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink