Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 16:44:00

Infektológus szakorvos a Momentum javaslatáról: színtiszta demagógia oltásért pénzt ajánlani

A MOK tudomása szerint 51 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírusban - Csilek András közölte, hogy ez nem hivatalos adat, mivel a MOK csak azokról tud beszámolni, akikről a hozzátartozók közölték. Hangsúlyozta, hogy ez alapján az 51-es szám a legkevesebb, amiről tudnak.

Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara BAZ megyei Területi Szervezetének elnöke, infektológus szakorvos elmondta, hogy a COVID-ellátásban a tempó enyhült, sokkal jobb a helyzet, mint ősszel vagy decemberben volt, beértek a korlátozó intézkedések.

Ha a szigorú intézkedések megmaradnak, akkor a vírus új mutáció nem fog nagyobb hatást kiváltani, de az is lehet, hogy hibahatáron belül emeli a betegek számát- magyarázta az ATV Startban. Leszögezte, hogy semmiképp nem jó hír, hogy megjelent a vírus új variánsa.


A Momentum azt javasolta, hogy mindenki kapjon 100 ezer forintot az oltásért cserébe, a párt szerint ezzel lehetne növelni az oltási hajlandóságot.

Színtiszta demagógiának tartja a felvetést, ezen az alapon azért is lehetne fizetni, hogy valaki leszokjon a dohányzásról vagy letegye az alkoholt.

Ami még szomorúbb, hogy a véradásért is lehetne ennyi erővel pénzt adni- holott ezek tiltás alá tartoznak, nem pénz kérdése. Nagyon szomorú lenne, ha ilyen irányba menne el a dolog, ez demagógia és etikátlan- jelentette ki Csilek András.

Nem tartja megfelelőnek az egyszeri pénz juttatást, egy olyan rossz üzenete is lehetne, hogy akkor a csecsemőknek a kötelező védőoltásért is fizetni kell.

Kifejlesztették ezt az oltást nagyon rövid időn belül, ami hatalmas előny, ezt beszerzik és ingyenes be is adják azért, hogy ne legyünk betegek, és még fizessenek is érte?- tette fel a kérdést az infektológus. Szerinte a vakcina értéke pénzben nem is kifejezhető, sokkal többet ér, mint 100 ezer forint.

MOK: Már 51 egészségügyi dolgozó esett áldozatul a koronavírusnak

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink