Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 20:43:00

"Előtte azt gondoltam, biztos megfáztam" - Böjte Csaba hetekig ágyban feküdt a koronavírus miatt

A szerzetest meggyötörte a fertőzés, állapota annyira rosszra fordult, hogy Magyarországra kellett szállítani, ahol azonnal megkezdték a kezelését.

"Előtte azt gondoltam, biztos megfáztam, máskor is volt ilyen. Jelentkeztem Romániában koronavírustesztre, kiderült, hogy pozitív vagyok. Tudtam, hogy mindenhez pozitívan állok, de meglepett, hogy ehhez is" – mesélte a Blikknek Böjte Csaba.

"Kásler miniszter úrnak nem tudtam elmondani, mi van velem. Azt kérte, sürgősen jöjjek Magyarországra, az a dolgom, hogy meggyógyuljak. A határig egy erdélyi mentőautó hozott, ott átszálltam a magyar mentőbe, ami a László kórházba vitt. Akkor már megszólalni sem tudtam" - idézte fel.

Böjte Csaba a kórteremben oxigént, infúziót kapott. Mint mondta, a jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból. Rögtön felhívta Kásler Miklóst, közölte vele, hogy a parancs teljesítve, meggyógyult.

"Örülök, hogy személyesen is megköszönhettem a miniszter úrnak, hogy megmentette az életemet, és persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is" – tette hozzá Böjte atya.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink