Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 12:27:00

A miniszter üzent Karácsonynak: a kormány kész segíteni, hogy Budapest közvetlen EU-forrásokhoz jusson

Gulyás Gergely üzent Karácsony Gergelynek az év első kormányinfóján: az ATV kérdésére egyértelművé tette, hogy a kormány kész segíteni, hogy Budapest közvetlen EU-forrásokhoz jusson.

„Nyitottak vagyunk arra, hogy tárgyaljunk a fővárossal vagy más városokkal is” - mondta Gulyás Gergely az ATV kérdésére válaszolva az idei eldő online kormányinfó tájékoztatón, hozzátéve: ne felejtsük el, hogy “nekik más komoly forrásszerzési lehetőségeik is vannak”.

Azt kérdeztük, hogy tud-e engedni a kormány Karácsony Gergely főpolgármester és a megszorítások ellen tiltakozó önkormányzati szövetség bármelyik követelésének, az iparűzési adó kompenzációja, az önkormányzati bevétel-kiesés, vagy más konfliktusos kérdésben.

“A főváros igen drágán tart fenn egy brüsszeli irodát, és annak érdekében fejt ki komoly lobbitevékenységet, hogy az Európai Unióból juthasson közvetlen forrásokhoz. Ha ebben mi tudunk segíteni, itt is állunk a főpolgármester úr rendelkezésére” - jelentette ki a miniszter. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: az közös érdek és a kormány is örül neki, ha közvetlenül lehívható uniós forrásokat Budapest tud szerezni.

„Ha ezen kívül a kormány akár fejlesztési, akár más költségvetési forrásokkal tud segíteni a fővárosnak, akkor tárgyaljunk erről!”

 – mondta Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, az ország leggazdagabb városa Budapest, “ez helyes”, itt valósul meg a legtöbb fejlesztés, beleértve a kormányzati fejlesztéseket is. A kormány semmiképp sem kezeli “mostohagyerekként” Budapestet - jelentette ki Gulyás Gergely, aki azt is mondta, hogy az elmúlt évtized legnagyobb nyertese a főváros a fejleszrések tekintetében.

Ajánlom

További belföldi híreink