Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-13 06:37:00

Váratlan: Vona Gábor keményen nekiment a Jobbiknak

„Ez egy utolsó proli uszítás, ami Trump és a NER visszataszítóságát egy feszülettel kívánja demonstrálni. Ez vállalhatatlan.” Így reagált Vona Gábor a Jobbik keddi bejegyzésére.

A párt ugyanis arról írt Facebook-oldalán, hogy a „Trump-sámánok” (...) „a békemenetnek csúfolt tömeghőbörgésen bemutatkozó megvezetett Orbán-hívőkre hasonlítanak, akik feltehetően 2022-ben – Orbán bukása után – ugyanúgy törnének be a Parlamentbe, mint az amerikai populista cimbora felhecceltjei”.

Vona Gábor nem hagyta szó nélkül a bejegyzést. Facebook-posztjában leszögezi: szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t...” Sőt a bejegyzéséhez írt kommentekhez is hozzászólt, és mindjárt a jobbikos Szotyori-Lázár Zoltánnal került éles szóváltásba.

Szotyori szerint ugyanis – szemlézte a kommentháborút a Mandiner.hu – a Jobbik bejegyzése „bár eléggé szerencsétlenre sikerült – nyilvánvalóan nem keresztényellenes üzenet, hanem arra kíván rámutatni, hogy mind Orbán, mind Trump hívei a kereszténységre hivatkozva a legdurvábban szeretettelen és kirekesztő politikát folytatnak. Tehát csak a jelképek szintjén keresztények, a cselekedetek szintjén nem”.

Vona Gábor erre a következőket írta: „Zoli! A Jobbik ilyen képet nem rakhat fel. Ez egy utolsó proli uszítás, ami Trump és a NER visszataszítóságát egy feszülettel kívánja demonstrálni. Ez vállalhatatlan”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink