Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 05:38:00

Egyre több utazást foglalnak le a magyarok, az utazási irodák optimisták

Egyre több utazást foglalnak le a magyarok, az utazási irodák pedig már készülnek a nyárra, kedvező előfoglalási akciókat hirdetnek. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke azt mondta: optimistán tekintenek a jövőbe, ugyanakkor mindenkinek azt javasolja: mindenképpen kössenek biztosítást, hogy ha mégsem tudnának elutazni, visszakaphassák a befizetett összegeket.

Már hirdetik az ajánlatokat a nyári szezonra az utazási irodák. A kérdés, hogy lesz-e nyári szezon, és hogy nem túl kockázatos-e már most lefoglalni egy utazást.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnök híradónknak azt mondta: az utazási irodák optimisták, ugyanis úgy látják, hogy rendkívül nagy az utazási kedv. „Fel kell készülni a szezonra, ugyanis az irodák abban bíznak, hogy néhány hónapon belül megtörténhet a tömeges oltás” 

– fogalmazott Molnár Judit.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége kapcsolatban áll külföldi irodákkal is, és tudják, hogy a német utazásszervezők igyekeznek minél nagyobb kapacitásokat lekötni, a magyarok pedig nem szeretnének lemaradni, mert akkor a magyar vendégek nem tudják igénybe venni az utazásokat. Molnár Judit ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a nyaralni vágyók mindenképpen kössenek utasbiztosítást, ugyanis ha valami mégis közbejön, az útlemondási biztosítás terhére vissza tudja kapni a befizetett részvételi díját.

Van olyan ausztrál légitársaság, amely már bejelentette, hogy csak oltási igazolással engedi fel a fedélzetre az utazókat – árulta el híradónknak Kis Róbert Richárd, turisztikai szakújságíró mondta híradónknak. Ugyanakkor szerinte ezt nem lesz annyira egyszerű megvalósítani. Ráadásul úgy véli: annak nincs sok értelme, hogy a repülőn kérnek oltási könyvet, az autósoktól viszont nem, miközben esetleg az úti cél mindkét esetben ugyanaz lehet. Kis szerint egyébként az intézkedés fellendítheti az autós turizmust.

Szlávik János az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy talán az a turizmus jövője, hogy mindenkinél ott lesz a vakcinaútlevél. Az infektológus szerint azonban ez nem lesz egyszerű, ráadásul mint mondta nincs 100 százalékosos védettség, tehát hiába lesz oltási útlevél, néhány százalék esély megmarad arra hogy megfertőződhet az is, aki be van oltva.

Egyre több utazást foglalnak le a nyárra

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink