Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 05:20:00

Ítéletet hirdettek a nagykanizsai kutyatámadás ügyében

4 évre felfüggesztett, kétéves fogházbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a nagykanizsai nőt, akinek kutyái megvadulva rontottak rá egy járókelőre tavaly. Az idős férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de túlélte a támadást.

Egy nagykanizsai kutyafuttatóból szökött ki a két megvadult kutya és rontott rá az ott sétáló idős férfire. A kutyák gazdája szinte semmit nem tudott tenni, járókelők siettek a férfi segítségére. Az ügyészség szerint a kutyák eleve veszélyesek voltak, Szűcsné Lukács Munka, ügyész pedig a híradónknak azt mondta: egy kutyatartónak fajtától függetlenül fel kell tudnia mérni a saját lehetőségeit, illetve az adott egyed tulajdonságait, a fajtajellemzőkkel egybe vetve.

A kutyákat 2016-ig a nő fia nevelte, akkor külföldre ment, ezért bízta őket az édesanyjára. A védőügyvéd szerint a kutyákról megfelelően gondoskodtak. Polai István híradónknak azt mondta: a kutyák egészségügyi kiskönyvvel rendelkeztek, be voltak oltva, chipelve voltak és rendszeresen le voltak mozgatva.

A bíróság a védekezés ellenére úgy ítélte meg, hogy az 50 éves nő felelős a történtekért, ezért 4 évre felfüggesztett, kétéves fogházbüntetésre ítélték.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert a kutyák gazdája három nap gondolkodási időt kért.
Nagykanizsai kutyatámadás: Felfüggesztett fogházat kapott az állatok gazdája

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink