Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-13 17:03:00

Gál Kinga attól tart, hogy a Néppárt „leszalámizná” a „másképp gondolkodókat”

A Szájer József lemondása után a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnökévé választott Gál Kinga az InfoRádiónak nyilatkozott.

Gál Kinga attól tart, hogy a Néppárt „leszalámizná” a „másképp gondolkodókat”

A Politico írta meg korábban, hogy úgy módosítanák a Európai Néppárt EP-frakciójának működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével is ki lehessen zárni egy egész képviselőcsoportot.

Gál Kinga az InfoRádiónak ezzel kapcsolatban azt mondta: szerint elképzelhető, hogy a szabályzat megváltoztatását a Fidesz–KDNP miatt hoznák. 

Reméli, hogy a módosítás nem fog végül átmenni, és „a józan ész győzedelmeskedik”, máskülönben azok, akik „másképp gondolkodnak” a frakcióban, más hangot ütnek meg bizonyos kérdésekben, könnyen „leszalámizhatók” lennének – vélekedik Gál.

A magyar politikus kifejtette: szerinte az Európai Néppárt azért tudott mindig erős maradni, mert a vélemények széles palettáját tudta ötvözni, ezért most attól tart, hogy ha elkezd kizárni képviselőcsoportokat, nehéz lesz már azt megfogalmazni, hogy mitől is a legtöbb hangot magában foglaló társulás az európai pártcsaládok sorában.

Az InfoRádiónak azt is elmondta: szerinte korai kizárásról beszélni, mert a szabályzatról még semmilyen vitát nem folytattak.

Orbán eligazította az EP-képviselőket

 

atv.hu/infostart.hu

Ajánlom

További belföldi híreink