Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-12 13:57:00

Megszólaltak Palkovicsék: egytől egyig valótlanok a lemondásáról szóló cikk állításai

A Palkovics László lemondási szándékát híresztelő cikk állításai egytől egyig valótlanok - reagált az atv.hu megkeresésére az ITM a 444.hu mai cikkére.

“Egytől egyig valótlanok” a Palkovics László lemondási szándékát híresztelő cikk állításai - ezt válaszolta az Innivációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az atv.hu megkeresésére, miután reggel a 444.hu a cikkében azt írta: 2020 decemberének utolsó napjaiban benyújtotta a lemondását Palkovics László, de ezt Orbán Viktor nem fogadta el és azt kérte, hogy folytassa a munkáját. A hírportál szerint a sok miniszterelnöki beavatkozás vezethetett oda, hogy a kormány erős emberének számító innovációs és technológiai miniszternek elege lett.

Azt, hogy Palkovics László benyújtotta a lemondását, de Orbán Viktor nem fogadta el, Havasi Bertalan cáfolta. A miniszterelnök sajtófőnöke már délelőtt úgy fogalmazott
az érdeklődésünkre: “ez kacsa”.

A portál feltételezése szerint Palkovics számára az egyik utolsó csepp a pohárban az lehetett, hogy Orbán Viktor karácsony után pár nappal gyakorlatilag azonnali hatállyal felmentette Fauszt Zoltánt, a kiemelt informatikai beruházásokról dönteni hivatott Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) egyik tagját. "Fauszt az egyik legrégebbi barátja és bizalmi embere Palkovicsnak, egyetemi éveik óta ismerik egymást, 14 éven keresztül üzlettársak is voltak, mielőtt utóbbi 2014-ben politikai pályára állt", olvasható a cikkben és hozzáteszik, hogy Fauszt cégei hosszú ideje megkerülhetetlenek a felsőoktatási intézmények informatikájában - állították a cikkben.

Más források szerint ugyanakkor az ügy időközben rendeződött.

Ajánlom

További belföldi híreink