Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-12 20:18:00

Kósa Lajos: az Európai Bizottság bealudt oltóanyag-ügyben

A parlament honvédelmi bizottságának elnökeként ül ott az operatív törzs ülésein. Erről Kósa Lajos beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Mint elmondta: egyfajta összekötő szerepet játszik az Országgyűlés és az operatív törzs között.

Arra a kérdésre, hogy miért nincs ott ellenzéki politikus az operatív törzs ülésén, Kósa Lajos azt válaszolta, hogy a kormányzati-ellenzéki viszonyrendszer csak a parlamentben értelmezhető, az operatív törzsnél éppúgy nem, ahogy egy minisztériumban sem. Ráadásul – tette hozzá a fideszes politikus – egyes ellenzéki képviselők folyamatosan hazugságokkal igyekeznek aláásni a védekezést. Példaként Hadházy Ákost, Szabó Tímeát és Korózs Lajost említette.

Arra a kérdésre, hogy beoltatta-e vagy szándékában áll-e magát beoltatni, Kósa Lajos azt válaszolta: eddig nem oltatta be magát, de be fogja.

Hozzátette: Magyarországon meghaladta a 70 ezret a beoltottak száma, de az oltás ütemét ma lassítja, hogy nincs elég oltóanyag. Ahogy fogalmazott, bealudt az Európai Bizottság oltóanyag-ügyben, aminek köszönhetően Izland, az Egyesült Államok és Izrael is megelőzte az Unió országait.

Miért nincs ellenzéki delegált az Operatív Törzs ülésein?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink