Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-12 10:17:00

“Ez kacsa” - kommentálta Havasi Bertalan a Palkovics lemondásról szóló hírt

A miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu érdeklődésére röviden reagált a 444.hu hírére, miszerint Palkovics László benyújtotta a lemondását, de Orbán Viktor nem fogadta el: “ez kacsa”.

Cáfolta Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke, hogy decemberben felajánlotta volna lemondását Palkovics László innovációs miniszter. Havasi Bertalan az atv.hu kérdésére, ami a 444.hu cikkére vonatkozott, azt válaszolta: “Ez kacsa”.

A 444.hu azt írta ma reggel: 2020 decemberének utolsó napjaiban benyújtotta a lemondását Palkovics László, de ezt Orbán Viktor nem fogadta el és azt kérte, hogy folytassa. A hírportál szerint a sok miniszterelnöki beavatkozás vezethetett oda, hogy a kormány erős emberének számító innovációs és technológiai miniszternek elege lett.

A portál feltételezése szerint Palkovics számára az egyik utolsó csepp a pohárban az lehetett, hogy Orbán Viktor karácsony után pár nappal gyakorlatilag azonnali hatállyal felmentette Fauszt Zoltánt, a kiemelt informatikai beruházásokról dönteni hivatott Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) egyik tagját. "Fauszt az egyik legrégebbi barátja és bizalmi embere Palkovicsnak, egyetemi éveik óta ismerik egymást, 14 éven keresztül üzlettársak is voltak, mielőtt utóbbi 2014-ben politikai pályára állt", olvasható a cikkben és hozzáteszik, hogy Fauszt cégei hosszú ideje megkerülhetetlenek a felsőoktatási intézmények informatikájában.

Más források szerint ugyanakkor az ügy időközben rendeződött.

Ajánlom

További belföldi híreink