Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-12 10:05:00

"Eszem ágában sincs magamba roskadni!" - így vészeli át a járványt Pásztor Erzsi

A Kossuth-díjas színművésznő már nagyon várja, hogy megkapja a védőoltást.

"Eszem ágában sincs magamba roskadni!" - így vészeli át a járványt Pásztor Erzsi

"Nekem nincs internetem, ezért postai úton küldtem vissza az igénylőlapot, amit Müller Cecília küldött minden nyugdíjas korúnak. Azonnal igényeltem a vakcinát, és amint lehetőség nyílik rá, megyek és beoltatom magam! Remélem minél többen így tesznek majd, mert mégiscsak ez a legjobb módja annak, hogy leküzdjük ezt a ronda vírust" – mondta el a Metropolnak Pásztor Erzsi, akinek lánya, Henriette és állandó segítője, a keresztlánya is az egészségügyben dolgoznak. 

A színésznő már hónapok óta nem állt színpadon. Korábban többször fogalmazott úgy, hogy a színpadon kortalannak érzi magát, nem érzi az életkorát, a fájdalmat, csupán az önfeledt gyermeki lelkesedést, ami több mint hat évtizede kíséri a pályáján. Többek között ezért is viseli nehezen a hosszú hónapok óta tartó bezártságot a sztár.

"A színház nagyon hiányzik, a kollégák és azok a nagyszerű darabok, amiket a Turay Ida Színházban vagy a Játékszínben játszom. Életemben most először volt olyan szilveszterem, amit otthon töltöttem, hálóruhában, és közben pedig vágyakozva gondoltam vissza a két évvel ezelőtti december 31-re, amikor a Karinthy Színházban dupla előadást tartottunk a Nercbandából. Akkor még sóhajtoztunk a kolléganőimmel, hogy kétszer három órát játszottunk le, milyen sok a munka, bezzeg most egy előadással is tökéletesen ki lennék békülve, csak játszhassak már végre! A személyes találkozások szintén nagyon hiányoznak a barátokkal, kollégákkal. Ilyenkor marad a telefon és néha órákig tudunk beszélgetni Tóth Enikővel, Zsurzs Katival vagy Csűrös Karolával" – fogalmazott a színésznő, aki továbbra is rendíthetetlenül hisz abban, hogy hamarosan túl lesz az emberiség a járványon.

"Eszem ágában sincs magamba roskadni! Átéltem már nehezebb időket is, például a második világháború alatt, amikor a pincében húztuk meg magunkat a bombázások alatt. Féltünk és néha enni is alig volt mit. Onnan is kijöttem, és ezúttal sem tervezem másként: szándékomban áll még színpadra állni az életben! Jóllehet, néha úgy érzem, erre már nem lesz lehetőségem, de olyankor megrázom magam, és nem hagyom, hogy a rossz gondolatok felülkerekedjenek rajtam" - mesélte a lapnak a legenda.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink