Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-11 20:14:00

Továbbra sem lehet pontosan tudni, mi lesz a sorsa az SZFE épületeinek

Továbbra sem lehet tudni, mi lesz a sorsa a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeinek. Híradónk tegnap úgy értesült, hogy eladhatják azokat, és az Ódry Színpad meg is szűnhet. Az egyetem vezetése ezt nem cáfolta, de nem is erősítette meg. Ma újra megkerestük az illetékeseket, a hét második felére ígértek tájékoztatást.

Mostanra minden molinó eltűnt a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületének homlokzatáról, és egy ideje már a bejáratnál sincsenek ott a szimbólummá vált piros fehér szalagok. A tanítás a vezetőség szerint szünetel, gyakorlatilag viszont jelenleg is folyamatosan vannak vizsgák, ugyanakkor a diákok már készülnének arra, hogy visszatérnek a kollégiumba is. Írtak egy levelet a kancellárhelyettesnek azzal kapcsolatban, hogy akiknek nem megoldott a lakhatásuk, azok visszaköltözhessenek a Vas utcai kollégiumba.

"Nem igazán elérhetőek ezek az emberek, nem tudjuk, hogy ki felelős miért, ki az, aki egyáltalán...ki az akinek ez a munkája, hogy elhelyezze a hallgatókat. Megkerestük telefonon Kéri Mihályt, amire nyilván azt a választ adta, hogy a központi rendelkezések érvényben vannak, nagyon sok kollégiumba nem tudnak visszaköltözni a hallgatók" - mondta Kabdebon Dominik, az egyetem hallgatója. 

A diákok úgy tudják: már valószínűleg nem a Vas utcába fognak visszaköltözni. Híradónkhoz eljutott egy olyan információ is, miszerint a könyvtárat ki kell üríteni, ezzel kapcsolatban Németh Gábor, volt rektori tanácsadót kérdeztük.

"Állítólag a könyvtár elköltöztetése megakadt, mert a könyvtárban dolgozó kollégáink azt az információt adtak át, amivel nem rendelkeztek azok, akik ezt meg akarták szervezni, hogy ez egy picivel bonyolultabb ügy, ugyanis az én információm szerint a könyvtárat akkor még, amikor erről szó volt, a Szentkirályi utcába szerették volna átköltöztetni" - mondta.

Németh Gáborék arról, hogy eladhatják az épületeket, mint mondta, pletyka szinten a sajtóból értesültek.

"A Vas utca, a Rákóczi út és az Akácfa utca - ezek az egyetem tulajdonában vannak, tehát az egyetem adhatná el őket a jogszabályok szerint akkor, hogy ha az így befolyt összeget ingatlanfejlesztésre fordítja, tehát nem báérmilyen céllal hanem kizárólag ezzel a céllal" - közölte.

Németh Gábor elmondta azt is, hogy január elsején az egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatát ismét módosították, és, hogy állítólag sok új dolgozó tűnik fel a Vas utcában, de nem tud arról, hogy új tanárok érkeztek volna. Kerestük az Innovációs és Technológiai Minisztériumot nem kaptunk választ kérdéseinkre, az egyetem vezetése részéről viszont azt mondták a hét második felében tudnak információt adni.

Még mindig nem lehet tudni, eladták-e az SZFE épületeit

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink