Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-11 17:05:00

Törölte a Twitter Kovács Zoltán kétszáz követőjét

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint "egyik napról a másikra megfosztották" követőitól.

Az államtitkár Facebook-oldalán számolt be az esetről, szerinte az az elmúlt napok divatja, "legújabb hobbija", hogy a közösségi média felfüggeszti vagy letiltja "a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali – hangokat", ezzel pedig szerinte azt bizonyítják, hogy mégsem olyan fontos nekik a sokszínűség, hiába hirdetik azt - írja a Telex.

A Capitoliumnál történt zavargások miatt a Twitter a hétvégén végleg felfüggesztette Donald Trump fiókját, mert szerintük az elnök pénteken két bejegyzésével is megszegte az oldal szabályzatát. Ezután a Trump-kampány hivatalos fiókját, az @TeamTrump-ot is törölte a Twitter, ahogy Gary Cobyét, Trump digitális igazgatójáét is. Coby profilját azután függesztették fel, hogy átnevezte Donald J. Trumpra, és úgy kezdett el tweetelni. Ezenkívül eltávolították Sidney Powell és Michael Flynn fiókját is. Powell Trump ügyvédje volt a novemberi választás eredményét megfordítani kívánó perek során, Flynn pedig Trump első nemzetbiztonsági tanácsadója, aki novemberben kapott elnöki kegyelmet Trumptól.

Kovács Zoltán a saját követőinek törlésére George Orwell 1984 című könyvéből idézett a szabadságról: "A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik."

⚠️ Az elmúlt napokban számtalan hír, elemezés és kommentár jelent meg a tech-óriások legújabb hobbijáról, ami semmi...

Közzétette: Kovács Zoltán – 2021. január 10., vasárnap
4 ember halt meg, amikor Trump támogatói megrohamozták a Capitoliumot

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink