Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-11 11:28:00

Szabó Tímea a járványkezelésről: Orbánék szándékosan húzzák az időt

A Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor egész járványkezelése megbukott, nem zárta ki azt sem, hogy azért húzzák az időt a járványkezeléssel, hogy fennmaradhasson a veszélyhelyzet.

„Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye” - írta egy állampolgári megkeresésre Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tiszti főorvos.

„Teljesen egyértelműen látszik, hogy mekkora káosz van nem csak a kormány oltási kommunikációjában, hanem az eljárásban is”

– mondta Szabó Tímea az ATV Start című műsorában. A Párbeszéd társelnöke szerint nincs proaktív kormányzati kommunikáció.

„Alkalmatlan, alattomos és embertelen, amit a kormány csinál” – fogalmazott a politikus, aki szerint teljesen jogszerűtlen, hogy a kormány csak regisztrációhoz köti a koronavírus elleni oltást. Szabó Tímea benyújt egy határozati javaslatot az országgyűléshez, amiben felszólítja a kormányt arra, hogyan kellene az oltási folyamatot menedzselni. A javaslataikban az is benne van, amit a háziorvosok kérnek, hogy náluk is lehessen regisztrálni.

„Sajnos én úgy gondolom, hogy a kormánynak sokkal alantosabb szándékai vannak. Egyrészről nem ért hozzá, nem tudja kezelni a járványt. Orbán Viktor egész járványkezelése megbukott” – fogalmazott Szabó Tímea. „Szándékosan húzzák az időt azért, hogy fennmaradhasson ez a veszélyhelyzet, hogy ne lehessen tüntetni a kormány ellen, esetleg megpróbálják megakadályozni, hogy az ellenzék előválasztást tudjon tartani” – vélekedett a társelnök.

Egészségügyi fejlesztések

Három kerülettől is egészségügyi fejlesztésre szánt pénzt vett el a kormány. „Mindeközben 43 milliárd forint ment egyedi sportfejlesztésekre” – folytatta a politikus. Most azért küzdenek, hogy a kerületek visszakapják a támogatásokat.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink