Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-11 20:02:00

MSZP: uzsorásként számol a Fidesz

Korózs Lajos, a párt politikusa szerint "az adóemelés fideszes kormánya a válság idején újabb teherrel sújtja az embereket".

Mint azt a Facebookon írja, a katás vállalkozások "büntetőadója" után most az egészségügyi szolgáltatási járulékot emelték: azoknak, akiknek nincs munkajogviszonyuk, vagy hallgatói jogviszonyuk, a korábbi 7.710 forint helyett már, havi 8.000 forintot kell fizetniük. "Gyalázat, hogy a luxusjachtozós, helikopterezős Fidesz még a munkanélküli embereket is tovább sarcolja" - fogalmaz.

Korózs szerint a Fidesz ráadásul "hitvány uzsorásként" számol. A járulékemelésnél ugyanis 3,8 százalékos inflációra hivatkoznak, de amikor a nyugdíjakat emelték, akkor csak 3 százalékot vettek alapul. Ugyanígy nyerészkednek akkor is, amikor az autópálya-díjakat vagy a postai tarifákat drágítják - fejti ki.

"Jelenleg embertelen, uzsorás kormánya van az országnak. Ha behajtani kell, magasabb inflációra hivatkoznak, de ha a nyugdíjemelésről van szó, akkor kisebb pénzromlással számolnak" - olvasható a bejegyzésben.

Korózs Lajos: Uzsorásként számol a Fidesz: ha pénzt szednek be, magasabb az infláció, de ha nyugdíjat kell emelni, akkor...

Közzétette: Magyar Szocialista Párt – 2021. január 11., hétfő

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink