Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-08 19:09:00

Kriminálpszichológus: VV Fanni feltételezett gyilkosa vagy ártatlan, vagy nagyon felkészült és fegyelmezett

Az Amerikai Szövetségi Nyomozóiroda két speciális ügynöke segítette a valóságshow-szereplő Novozánszki Fanni eltűnése – vád szerinti meggyilkolása – ügyében indult nyomozást – számolt be a Magyar Nemzet. A lap szerint az FBI ügynökök felmérték a vádlott B. László személyiségét és motivációját, valamint visszavezették mozgását VV Fanni eltűnése napján, és arra jutottak: a lány testét a szalkszentmártoni tavaknál áshatta el.

Továbbra is lezáratlan a Való Világ 7. szériájából ismert Novozánszki Fanni ügye, azonban egyre több részlet lát napvilágot. A 24 éves lány 2017. november 20-án tűnt el Marina parti lakásából. A lakópark biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a vádlott karjaiban viszi le az öntudatlan állapotban lévő nőt a kocsijához, majd elhajt vele.

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat B. László ellen.

A férfi tagadja bűnösségét. Azt állítja: nemhogy nem ölte meg, de még bántani sem bánotta Novozánszki Fannit. A 35 éves vádlott azt vallja: csak segíteni akart a magatehetetlen állapotba került sértettnek, mert a nő bepezsgőzött, ezért egy közös ismerősük kérésére problémamegoldó emberekhez vitte.

A szakértő elmondta: annak, ha valaki vallomást tesz, részben az az oka, hogy a bűntudati feszültségtől akar szabadulni.

Végh József, kriminálpszichológus szerint B. László hallgatásának két oka lehet. Vagy el sem követte a bűncselekményt, vagy nagyon-nagyon felkészült és fegyelmezett, ezrét nem támogatja a felderítést. 

„Lehet, hogy nincs elég erős bűntudata, így jól tudja fegyelmezni a gondolkodását” – vélekedett Végh.

A vádirat szerint viszont a férfi Dunaújváros közelében összekötözte a holttestet, majd a Dunába engedte. A nyomozásban részt vett az FBI két ügynöke is, akik pontosan feltérképezték, hol tartózkodott B. László, Fanni eltűnése után. Amerikai profilalkotók és elemzők a telefonadatok végigkövetésével a szalkszentmártoni tavakhoz vezették vissza mozgását.

Ezt korábban a magyar hatóságok is megtették és ugyanerre az eredményre jutottak, azonban Tarjányi Péter, biztonsgágpolitikai szakértő híradónknak elmondta: ellenőrzési szempontból nagyon fontos, hogy a két vizsgálat ugyanarra az eredményre jutott.

Tarjányi úgy véli, az FBI hazugságvizsgálati tudásával, valamint technikai felkészültségével tud elsősorban a magyar hatóságoknak segíteni, mert olyan szoftveróriásokkal van kapcsolatuk, amelyekkel a magyaroknak nincs.

Fanni családjának ügyvédje szerint az FBI igen ritkán vállalkozik egyedi nyomozati ügyekben ilyen jellegű segítségnyújtásra. Hozzátette, hogy költségjegyzéket nem látott, és az FBI nem szakértői díj, hanem más államközi megállapodás alapján szokta elvállalni a segítséget.

Lichy József híradónknak azt is elárulta: az ügyészségnek és nyomozószerveknek is az a meggyőződése, hogy vagy a dunaparti szakaszon vagy a szalkaszentmártoni bányatóban kellett, hogy a tettes eltüntesse Fanni holttestét. A jogi képviselő híradónknak elmondta: a bizonyítási eljárás a vége felé jár, legközelebb februárban lesz tárgyalás, június 30-áig pedig valószínűleg meghozzák az első fokú ítéletet.

FBI ügynökök segítik a nyomozást VV Fanni ügyében

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink