Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-07 20:11:00

Menczer Tamásnak az amerikai zavargásokról a 2006-os képsorok jutottak eszébe

Az amerikaiak majd megítélik, hogy mit gondolnak erről, nem szoktak más országok belügyeibe beleszólni – így kommentálta az amerikai zavargásokat a külügyi államtitkár. Menczer szerint, ha Magyarországot nézzük, az agresszió mindig a baloldali politikusokra volt jellemző.

Menczer Tamásnak az amerikai zavargásokról a 2006-os képsorok jutottak eszébe

Amerikai viszonylatban a Trump-adminisztrációval kiváló volt az együttműködés, a legalapvetőbb oka az volt, hogy fontos dolgokban egyetértett a két kormány – erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Menczer Tamás megjegyezte, hogy korábban is elmondták, hogy nyitottak az új adminisztráció felé is.

A szerdai zavargásokkal kapcsolatban Menczer azt mondta, az amerikaiak majd megítélik, hogy mit gondolnak erről.

„Nem szoktuk más országok belügyeit kommentelni, és hálásak vagyunk, ha mások sem teszik meg Magyarországgal kapcsolatban”

– tette hozzá.

„Agresszív képsorokat láttunk. Ha saját házunk táját nézzük, akkor az agresszió mindig a baloldali politikusokra volt jellemző. Ezekről a képsorokról nekem beugrottak a 2006-os képsorok, amikor Gyurcsány Ferenc a magyar emberek közé lövetett. Beugrottak olyan jelenetek, mikor Fekete-Győr András megdobálta a rendőröket füstgránáttal, amikor Hadházy Ákosék randalíroztak különböző helyeken...”

 – mondta az államtitkár a műsorban.

Vakcina

Kedden Menczer Tamás azt mondta, hogy Brüsszel rossz megállapodást kötött, és azt is késve, és szerinte ezért nem kaphatunk most több vakcinát. Sztella Kariakídisz szerint nincs késlekedés, és a mostani nehézségek nincsenek összefüggésben a megrendelésekkel, hanem inkább azzal, hogy szűk keresztmetszetek vannak a gyártásban.

Szerinte mind a négy pont, amit mondott, igaz. Úgy véli, igaz, hogy Brüsszel későn kötött megállapodást, igaz az is, hogy Amerika nagyobb dózisra kötött megállapodást. 

Krekó Péter nyilatkozata

Menczer Tamás Krekó Péter nyilatkozatát is felhozta a műsorban, amit az államtitkár többször is elolvasott. Szerinte a Political Capital vezetője és „a magyar honfitársak egészségének elvesztésére és az ő kárukra játszik”.

A politikai elemző azt mondta arról, hogy a magyar kormány hónapokon át az orosz és a kínai vakcinák beszerzését hirdette: „az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”. Orbán Viktor miniszterelnök a Politicóban megjelent nyilatkozattal kapcsolatban azt mondta, hogy „a gonoszságnak nincs határa".

A bürsszeli bürokrácia miatt érkezik kevés oltóanyag?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink