Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-07 07:09:00

Lázár János visszatérni látszik a politikai küzdőtérbe, nem mindenki örül neki

Az Mfor úgy tudja: Lázár János szeretné megkapni a Szerencsejáték Zrt. 49 százalékát kitevő részvénycsomagot a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem számára; az alapítványi vagyon közvagyon jellegét pedig deklaráltan, garanciákkal körbebástyázva őrizné meg. De a lap szerint Lázár az uniós támogatási logikán is fordítana.

Lázár Jánoshoz köthető szándék van arra, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem alapítványi vagyonának közvagyon jellegét deklaráltan, garanciákkal körbebástyázva őrizzék meg – értesült az Mfor. Mint írják: ennek érdekében rögzítenék, hogy az alapítói vagyon nem elidegeníthető, csak a hozamokból lehet gazdálkodni.

Lázár János fejében azonban ezen túl is egy olyan vagyonportfolió körvonalazódik, amely az Mfor szerint bizonyosan újabb belső politikai vitákat fog kiváltani a Fideszen – és a kormányon – belül.

Úgy tudják ugyanis, hogy Lázás János szeretné megkapni az alapítvány számára a Szerencsejáték Zrt. 49 százalékát kitevő részvénycsomagot. A szerencsejáték márpedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal és körének felségterülete – emlékeztet az Mfor.

A lap továbbá arról is ír, hogy állítólag a közelmúltban Lázár János a miniszterelnöknek, és a megbeszélésen rajtuk kívül még részt vevő kormánytagoknak arról beszélt: a Fidesz számára menekülőút lehet a vidéken élők támogatásának megnyerése. Az Mfor úgy tudja: Lázár egy olyan javaslatot fogalmazott meg a találkozón, amely szerint – a terv érdekében – fordítani kell az uniós támogatási logikán.

„Vagyis kinyitnák a magyar költségvetést, és brutális mennyiségű pénzt öntenének a vidékre – amennyiben Lázár javaslata eljut a megvalósításig” – írja az Mfor. Valamint hozzáteszik: forrásaik szerint ezermillárd forintos nagyságrendben emelkednének meg a büdzsé kiadásai ezekre a célokra, de ez – az első benyomások szerint – nem rettentette el Orbán Viktort, aki meglátta a lehetőséget a források átsrtukturálásában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink