Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-07 12:20:00

László Imre szerint márciusban indulhat a tömeges oltás itthon

László Imre információ szerint a vakcina-gyártó cégek kapacitása véges, tavasszal viszont több szereplő is beléphet a piacra, ezáltal a tömeges oltás már márciusban elindulhat. A polgármester szerint mindegy, hogy milyen eredetű vakcinát használunk, csak menjen át a megfelelő engedélyezési eljárásokon.

László Imre, Újbuda DK-s polgármestere, volt kórházigazgató szerint az oltásnál jelentkező regisztráció nehézségei személyi okoknak tudhatóak be, hiszen ugyanazoknak kell a regisztrációt végezni, akik a mindennapi munkákkal is el vannak csúszva.

Ha jelen lenne milliós nagyságrendben a vakcina, akkor sem lehet egy hétvége alatt beoltani a lakosságot- mondta a polgármester az ATV Startban. Az alapellátásokban dolgozó orvosokra, szakrendelőkre kellene bízni, a sportcsarnokokban, nem pedig szavazóhelyeken létrehozni oltási pontokat a korábbi kórházigazgató szerint.

Menczer Tamás szerint Brüsszel a hibás azért, hogy nincs itt tömegesen az oltóanyag. Ennek kapcsán László Imre leszögezte, hogy be kell vizsgálni az oltóanyagokat, ehhez idő kell. A veszélyhelyzet feloldja azt a lehetőséget, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélye nélkül szerezzenek be a vakcinákat a tagállamok, viszont akkor a teljes felelőség is az adott országot terheli.

Tavasszal 6-8 cég oltóanyagai robbanásszerűen elérhetőek lesznek, szerinte márciusban elindulhat a tömeges oltás. Sorra jelennek meg azok a cégek, amelyek végig vitték a szigorú protokollokat, ezáltal kinyílik a piac.

László Imre szerint "tök mindegy, hogy mit használunk", csak menjen át azokon a vizsgálatokon, amelyek szavatolják az alkalmazhatását.

Egyetért Müller Cecílilával abban, hogy nem lehet enyhíteni a korlátozásokon. Ők az önkormányzaton belül fenntartják a home office intézkedéseket addig, amíg mindenki meg nem kapja a két oltást és kialakul a megfelelő immunválasz.

Szervezetlenül zajlik az egészségügyi dolgozók oltása?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink