Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-07 06:12:00

Gyurcsány Ferenc: Drámai órák tanúja a világ

„Amerikát szoktuk a földkerekség legerősebb demokráciájának tartani. Tegnap ezt a demokráciát támadta meg pár ezer állampolgára indulattal, erőszakkal” – kezdte a Capitolium ostromára reagáló bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke közösségi oldalán arról ír: Trump elnöksége fontos örökséget hagy ránk. „Annak megértését, hogy a nacionalista, nárcisztikus populizmus mit hoz ránk” – magyarázza Gyurcsány, aki szerint „nem lehet állandóan ellenséget keresni, az embereket folyamatosan harcba hívni így a nemzetet megszakítani, mert az emberek egy része a végén hazafias meggyőződésből megy neki saját nemzetének.”

„És ebben a pillanatban a haza korábbi leghangosabb védelmezői a haza meggyalázói lesznek. Ez történt most is. A nacionalista, nárcisztikus populizmust Trump világtényezővé tette. Most ő ölte meg. Ez az egyetlen, amit vele kapcsolatban nem érdemes bánni. Amerikának meg kívánjuk, hogy legyen újra a világ legerősebb demokráciája, és vállaljon sokkal több felelősséget a világ iránt. Ha így lesz, akkor nem volt hiába sok év küzdelem” – zárta sorait Gyurcsány Ferenc.

Drámai órák tanúja a világ. Amerikát szoktuk a a földkerekség legerősebb demokráciájának tartani. Tegnap ezt a...

Posted by Gyurcsány Ferenc on Wednesday, 6 January 2021

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink