Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-06 17:31:00

Összesen 1,7 millió adag Moderna-vakcinát foglalt le a magyar kormány

A kormány összesen 17.5 millió adag oltóanyagot foglalt le az EU közös beszerzésének keretében, ebből 1 744 000 adagot a Modernánál – közölte az ATV Híradó megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Európai Bizottság szerdán feltételes forgalombahozatali engedélyt adott az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának; ez a SARS-Cov-2 koronavírus által okozott betegség (Covid-19) elleni második vakcina, amelynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban.

A Moderna mRNA-1273 néven ismert vakcinája egyéves feltételes alkalmazásához a pozitív ajánlást szerdán adta meg az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA), véleménye szerint ugyanis az oltóanyag hatékony az új típusú koronavírus ellen.

A Moderna november 30-án nyújtott be forgalomba hozatali engedély iránti kérelmet az EMA-hoz. Az Európai Bizottság szintén november végén hagyta jóvá a vállalattal kötött oltóanyag-beszerzéséről szóló szerződést, amely lehetővé teszi, hogy az Európai Unió az összes tagállama nevében első körben 80 millió adag oltóanyagot vásárolhat, és további 80 millió adagot igényelhet.

Megkapta az európai uniós gyógyszerhatóság engedélyét a Moderna vakcinája

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink