Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-06 12:02:00

Gyurcsány Ferenc miatt esett egymásnak Török Gábor és Puzsér Róbert

Török és Puzsér a Válasz Online szervezésében vitázott.

„Gyurcsány Ferenc rehabilitációja nélkül jelenleg nincs esélye a kormányváltásnak” – mondta korábban Török Gábor, mire Puzsér Róbert nyereségvágyból elkövetett „nyalással” vádolta a politológust.

Puzsér úgy fogalmazott: Gyurcsány rehabilitációjának sürgetését inkább Vadai Ágnestől várt, nem Török Gábortól.

"Persze az ember megérti, ha ez a rehabilitáció most már tovább nem várhat. Gyurcsányt rehabilitálni kell! Hiszen nem csalta el a költségvetést, nem titkolta el az államadósság mértékét, nem hamisította meg a konvergenciajelentéseket, nem lövetett ki szemeket, valóban lemondott, amikor ezzel meg lehetett menteni a harmadik magyar köztársaságot. Ugye" - fejtette ki véleményét.

Erre Török úgy reagált: az ember csak a saját szavaiért tud felelősséget vállalni, azért nem, más hogyan érti azokat.

"Semmi gondom nincs azzal, hogy Robi ezeket írta. Nagy Puzsér-rajongó vagyok, és ezután is az maradtam" - jelentette ki. Azt ugyanakkor visszautasította, hogy Gyurcsánynak akarna számlázni, vagy hogy "nyereségvágyból elvtelenkedik".

"Annyit mondtam, hogy az ellenzék ma már nem tud mást tenni, mint hogy beveszi Gyurcsányt az összefogásba, ez pedig az ő rehabilitációját kell, hogy jelentse. Nem azt mondom, hogy én ezt szeretném, hogy ezt tartom helyesnek. Ez csupán következtetés. Belemehetnék abba, hogy mi a személyes benyomásom Gyurcsány Ferencről, lehet, hogy sokkal közelebb áll ahhoz, ahogyan Robi gondolkodik róla – én azonban másképp fogom fel a nyilvánosságbéli szerepemet. A szavazóurnánál majd kifejezem a véleményemet arról, mit gondolok a rehabilitációjáról, ha megtörténik 2022-re" - fogalmazott.

Puzsér szerint ugyanakkor ez a rehabilitáció már megtörtént. "A helyzet pedig az, hogy nem az ellenzék veszi be Gyurcsányt az együttműködésbe. Olyan ez, mintha azt mondanád: tegnap rakott kelkáposztát vacsoráztam, és képzeld, a rakott kelkáposzta bevett engem az együttműködésbe! Hát nem. Gyurcsány diktálja a feltételeket már több mint fél évtizede, és mostanra sikerült vacsorává apróznia az ellenzéket. Épp fölfalja" - mondta.

A teljes vitát itt tudja megtekinteni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink