Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-06 08:10:00

Dárdai Pál fia hazatér - itt folytatja

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MOL Fehérvár FC leigazolta a korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál fiát, Dárdai Palkót.

A jobb és a bal szélen egyaránt bevethető 21 éves játékos a Hertha BSC második csapatától igazolt a Vidibe - írja az Origo.

Dárdai Palkó 1999. április 24-én született Berlinben. A Seeburger SV-ben, majd a 1. FC Wilmersdorf csapatában pallérozódott, 12 éves korában került a Herthához. Mindmáig a klub aranygenerációjaként emlegetik az 1999-es korosztályt, amelynek ő is tagja volt.

„Többek közt Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlataim, de
a Vidiben szerettem volna folytatni a pályafutásomat. Édesapám sosem szólt bele a karrierembe, most sem tette, az én döntésem volt, hogy Székesfehérvárra igazoltam.
Gyerekkorom óta ismerem a fehérvári csapatot, apuval többször is jártam a régi Sóstói Stadionban, de már itt, az új MOL Aréna Sóstóban is volt szerencsém Vidi-meccset látni. Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap keményen, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét. Gólokkal, gólpasszokkal szeretném segíteni a Fehérvárt, de a távoli jövőről egyelőre nem szívesen beszélek, az a lényeg, hogy a jelenben mi történik. A játéklehetőség most nagyon fontos nekem, mindent megteszek azért, hogy minél több időt tölthessek a pályán. Úgy vagyok vele, hogy a futballban a tettek előbbre valóak, mint a szavak, azt szeretném, hogy a teljesítményem beszéljen helyettem. Az biztos, hogy rengeteg munka vár rám, de a mi családunk sosem arról volt híres, hogy megrémül a kihívásoktól... " – fogalmazott a molfehervarfc-nek Dárdai Palkó.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink