Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-05 10:40:00

Magyar Nemzet: Dobrev Klára a legesélyesebb miniszterelnök-jelölt a baloldalon

A portál szerint Jakab Péternek vagy a Momentum jelöltjének csekély az esélye, egyedül Márki-Zay Péter vagy Karácsony Gergely szólhat bele érdemben a küzdelembe.

Az ellenzék azt tervezi, hogy még október 23-ig megnevezi a közös miniszterelnök-jelöltet. Az előválasztás részletei azonban továbbra is tisztázatlanok. Így jelenleg nem tudható, hogy kik, milyen támogatottság alapján, meddig jelentkezhetnek be a castingra, de az sem, hogy csak pártok lehetnek-e majd jelölő szervezetek – értesült a Magyar Nemzet.

Egyelőre hivatalosan még egy párt sem nevezte meg jelöltjét, de korábbi nyilatkozatok alapján az látszik, hogy Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Jakab Péter minden bizonnyal megméretteti magát, ahogy a Momentum is állít majd jelöltet. Karácsony Gergelyről pedig úgy tudni, nincsenek miniszterelnök-jelölti ambíciói.

A Magyar Nemzet saját forrásaira, és a Századvég legutóbbi felmérésére hivatkozva írja azt, hogy végeredményben Dobrev Klára a legesélyesebb befutó. A felmérés szerint a baloldali válaszadók 23 százaléka támogatja, hogy Gyurcsány felesége legyen az összefogás miniszterelnök-jelöltje, míg a sokak által favorizált Karácsony Gergely mindössze a negyedik helyen áll a baloldali érzelmű szavazók véleménye alapján felállított kormányfőjelölti rangsorban. Karácsonyt a baloldali megkérdezettek 14 százaléka látná szívesen miniszterelnök-jelöltként, kevesebben, mint Márki-Zay Pétert, akit a megkérdezettek 17 százaléka, illetve Bajnai Gordont, akit húsz százalék támogat.

atv.hu

2020: A fordulat éve?

 

Ajánlom

További belföldi híreink