Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-04 21:54:00

Minimumnyugdíj: "azt várták a szakértők, hogy idén emelik ezt az arcpirítóan alacsony összeget"

A nyugdíjguru.hu alapítója szerint eddig minden évben meg kellett határozni az öregségi nyugdíjminimum összegét, ezentúl erre nem lesz szüksége a kormányzatnak. Egy új kormányrendelet ugyanis határidő nélkül hatályban tartja a 28,5 ezer forintos összeget.

Minimumnyugdíj: "azt várták a szakértők, hogy idén emelik ezt az arcpirítóan alacsony összeget"

Azt várták a szakértők, hogy idén emelik ezt az arcpirítóan alacsony összeget, de bebetonozták azt - fogalmazott a Blikknek Farkas András.

Arra a kérdésre, hogy hány embert érint a minimumnyugdíj, a szakértő azt mondta: öregségi nyugdíjat keveset, pár ezret, a méltányossági nyugdíjakkal együtt 10-20 ezret.

"Az igazi jelentősége ott van, hogy számos szociális és gyerekvédelmi ellátást ehhez kötnek, ami már százezernél is több, akár több százezer érintettet jelent. Így például azok a szegény emberek, akiknek nincs munkájuk, álláskeresési járadékra már nem jogosultak és közmunka sincs, azok aktív korúak ellátása címen a nyugdíjminimum 80 százalékát kapják, azaz 22,8 ezer forintot. De a gyesnél és a gyetnél is nyugdíjminimumot kapnak az édesanyák" - magyarázta Farkas.

Rosszul járnak a kisnyugdíjasok a százalékos emeléssel

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink