Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-04 17:33:00

Hamarosan dönt a kormány arról, hogy a középiskolák visszatérnek-e a hagyományos oktatáshoz

A tanárok kevesebb, mint 10 százaléka vett részt a hétvégi pedagógus tesztelésen, egy százalékukról derült ki, hogy koronavírusos. A Pedagógusok Szakszervezete szerint még mindig kevesen teszteltetik magukat, mert a tanárok félnek, hogy kiesnek a munkából. Az EMMI közben arról tájékoztatta az ATV Híradóját, hogy a kormány hamarosan dönt arról, hogy a jövő héten a középiskolák visszatérnek-e a hagyományos oktatáshoz.

A szakszervezet támogatja a középiskolák mielőbbi visszatérést a digitális oktatásról a hagyományos tanrendre. A szaktárca megkeresésünkre azt válaszolta: a kormány hamarosan dönt arról, hogy jövőhéttől a középiskolák visszaállhatnak-e a hagyományos oktatásra.

A pedagógusokat a hétvégén már harmadszor tesztelték, 99 helyszínen 263 csapat. A több mint 220 ezer pedagógus kevesebb mint 10 százaléka ment el teszteltetni magát.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint egy hónappal ezelőtt körülbelül 2 százalékos fertőzöttséget mértek, addig a január 2-án és január 3-án elvégzett 20 744 mintavétel közül 209 mutatott pozitív eredményt, ami mintegy 1,01 %-os arányt jelent.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint ez a részvételi arány még mindig nagyon alacsonynak tekinthető, mert a tanárok továbbra sem akarnak a 60 %-os táppénz miatt kiesni a munkából. A szakszervezet nehezményezi azt is, hogy az oltási tervben a pedagógusok önállóan nincsenek megjelenítve, illetve szerintük a tanároknak saját munkahelyükön kellene megkapniuk az oltást.

A Demokratikus Koalíció kéri, hogy a kormány a tanárokat is vegye be a védett csoportba, és adjon választ arra, mikor kezdik meg a pedagógusok oltását, illetve, hogy mikor, milyen szempontok szerint döntenek a középiskolák újranyitásáról.

A tervek szerint jövőhéten térhet vissza a hagyományos oktatás a középiskolákba, a szaktárca azt írta híradónknak, a járványhelyzet függvényében a kormány erről hamarosan dönt.​

A pedagógusok alig 10%-a vett részt a hétvégi gyorsteszten

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink