Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-01 19:19:00

Nagy reményekkel vág az ellenzék 2021-be

Mindannyian vágyunk vissza a vírus nélküli életünkbe – erről beszélt a köztársasági elnök újévi beszédében. A fogadalmak helyett hálára buzdított Áder János. A magyar miniszterelnök 2020 emlékezetes pillanataival kívánt boldog új évet. Gyurcsány Ferenc összegzésében már azt emelte ki: 2021 a „rezsim leváltására” való felkészülés éve lesz. Karácsony Gergely pedig arról beszélt: Budapest legnagyobb kihívása közben a közszolgáltatások biztosítása lesz.

Áder János

Újévi beszédében Áder János kiemelte, hogy a kórházakban jelenleg is heroikus közdelem zajlik. Az egészségügyi és szociális munkások mellett a köztársasági elnök a tanárokat, rendőröket és a gyárban dolgozókat is méltatta. Az államfő kérdés helyett elfogadásra, kétely helyett bizalomra buzdít, miközben a hálát állítaná középpontba 2021-ben. Hozzátette: „Legyünk hálásak jó szóval, köszönettel, fegyelmezettséggel, a másikra való odafigyeléssel, az igazság elfogadásával, a szabályok betartásával, a saját igényeink és érdekeink háttérbe szorításával!”

Orbán Viktor

Zenei aláfestéssel és olykor drámai képsorokkal idézte 2020 legfontosabb pillanatait Orbán Viktor. A víruskészültség mellett a drótkerítés is megjelent a miniszterelnök videójában, aki így kívánt boldog újévet Magyarországnak.

Karácsony Gergely

A vakcinától várja a válságból való kilábalást Karácsony Gergely. Újévi köszöntőjében a főpolgármester azt is kiemelte: 2021 egyik legnagyobb kihívása a közszolgáltatások biztosítása lesz Budapesten, részben a kormányzati elvonások miatt. Karácsony szerint a kormány csak az egyik kezével küzd a járvány ellen, mert a másik kezével bizony az önkormányzatok, főleg az ellenzéki önkormányzatok ellen küzdött.

Gyurcsány Ferenc

A DK elnöke is Facebookon üzent új év első napján. Gyurcsány Ferenc szerint „2021 a magyar demokraták felkészülésének éve lesz, vagyis készülés a rezsim leváltására.” Az új köztársaság megteremtése kapcsán a választókhoz fordult a politikus: „szükség van a segítségükre. Nem nekünk. A hazának” – fogalmazott.

Fekete-Győr András

A Momentum elnöke ugyancsak a kormányt bírálta évértékelő összegzésében. Fekete-Győr András azt írta: magyarok százezrei vesztették el a megélhetésüket, miközben az Orbán-kormány a válságot arra használta fel, hogy kifossza az embereket és városokat, a pénzt pedig a haverjainak adja. A vakcina megjelenése ugyanakkor véleménye szerint fényt jelent az alagút végén.

Hála, felkészülés, aggályok - Ezekre fókuszáltak a politikusok újévi köszöntőikben

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink