Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-29 12:12:00

MSZP: a kormány újra bebizonyította, mennyire érzékelten a szociális problémákra

Az MSZP szerint 2020 a munkavállalók és a szakszervezetek fekete éve volt, a kormány ugyanis a koronavírus-járvány alatt újra bebizonyította, mennyire érzékelten a szociális problémákra - mondta az ellenzéki párt elnökhelyettese kedden, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre kijelentette: a kabinet elkésett és szűkmarkú intézkedéseket hozott a járvány első hullámában, ami miatt emberek tömegei vesztették el munkahelyüket. A kormánypártok ezzel egy időben saját családtagjaikat, oligarcháikat és a multinacionális vállalatokat könnyen és lazán támogatták, például az állami "hazugsággyár" fenntartása vagy sportcélú beruházások érdekében - fogalmazott.

Hangsúlyozta, az MSZP a járvány okozta válságban "természetes szövetségesként" tekint a szakszervezetekre és következetesen kiáll a munkavállalók érdekében.

Az ellenzéki politikus azt mondta: pártja a bérből és fizetésből élőknek azonnali, hathatós segítséget jelentő javaslatokat nyújtott be a parlamentben, ám azokat a Fidesz-KDNP képviselői rendre leszavazták.

Az MSZP szociáldemokrata pártként továbbra is azt követeli, hogy osztrák mintára vezessenek be 80 százalékos bértámogatást a munkanélkülivé válóknak, az állaskeresési járadékot terjesszék ki 9 hónapra és legalább havi nettó 100 ezer forintra, a kata szerint adózó kisvállalkozók "büntető adóját" pedig töröljék el - sorolta Komjáthi Imre.

A közalkalmazottak több mint fele nem tud normálisan kijönni a fizetéséből

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink