Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-23 19:46:00

Karácsony Gergely rettenetesen kiakadt: a kormánynak magán kellene spórolnia, nem minket "cseszegetni"

A kedd éjszaka megjelentek az iparűzési adóval kapcsolatos részletszabályok: a helyi iparűzési adó mértéke 1 százalék lesz, akkor is, ha az önkormányzati rendeletben megállapított adómérték ennél több. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megfelezik az önkormányzatok ebből származó bevételét. Budapest 19 órakor sötétbe borult az intézkedéssel szembeni ellenállás jeleként.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az iparűzési adó elvonása arra lett kitalálva, hogy háborút indítsanak az önkormányzatokkal szemben. Azért kapcsolták le 19 órakor a világítást, hogy megmutassák szimbolikusan, mit jelent az, hogy ha az önkormányzatok nem tudják finanszírozni a különböző szolgáltatásokat- monda az Egyenes beszédben.

Karácsony Gergely szerint az önkormányzatok megtörése a miniszterelnök szívügye és a bejelentést követően találták ki, hogy milyen formában lehet ezt megtenni.

Sok mindenkivel beszélt ebben az ügyben a kormányoldalon is, azt biztosan tudja állítani, hogy támogató véleménnyel nem találkozott, semlegessel és kifejezetten ellenzővel igen. Ennek szerinte annyi logikája van, hogy ami rossz a Karácsonynak, az jó a kormánynak.

Volt egy miniszterelnöki bejelentés, és maga a rendelet igyekezett a lehető legkisebb kárral kivitelezze.

Őket arra fogja kényszeríteni a Magyar Közlönyben kijött részletszabály, hogy kérni fogják a budapesti vállalkozásokat, hogy ne kérjék ezt a kedvezményt.

Az iparűzési adóbevétel nagy része bérköltségre megy el az önkormányzatnál. Karácsony kijelentette, hogy a főváros tartalékai idén el fognak fogyni.Ahol a politikán spórolni lehet, ők ott megtették. A kormányzat őket "cseszegeti", hogy miért nem spórolnak, de szerinte magukon kellene spórolni, hiszen rengeteg államtitkáruk és miniszteri biztosuk van.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem beszélt a kérdésben Tarlós Istvánnal. 2019-ben a budapestiek úgy döntöttek, hogy más politikát választanak.
Minden amit államosítanak, rosszabb szolgáltatást jelent- mondta az oktatásra és egészségügyre utalva.

Budapest ma járványügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb helye- szerinte azért, mert nyáron felkészültek erre.

Karácsony Gergely szerint a szakadék szélén vannak az önkormányzatok

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink