Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-23 08:36:00

Döbbenet fogadta Orbán interjúját a CDU-CSU-ban

Az interjú tegnap jelent meg a Die Welt-ben. Daniel Caspary, a kereszténydemokraták EP-delegációjának vezetője ezek után úgy látja, hogy igenis napirenden kell tartani a Fidesz tagságának kérdését.

Döbbenet fogadta Orbán interjúját a CDU-CSU-ban

A Népszava a Süddeutsche Zeitung cikke alapján azt írja, Markus Ferber, aki jó negyedszázada képviseli Strasbourgban a bajor keresztény szociálisokat, egyben pedig a pártközeli Hanns-Seidel Alapítvány első embere, sajnálatosnak nevezte, hogy Orbán képtelen felfogni a lényeget. Vagyis azt, hogy ha Európa nem fog össze saját lakosságának jövője érdekében, akkor kiszolgáltatja magát mindenféle külső erőknek. És hogy Magyarország csakis az unió tagjaként tudja fenntartani nemzeti önazonosságát.

Dennis Radtke, aki a múlt héten egyedüli CDU-törvényhozóként szorgalmazta Deutsch Tamás kizárását, úgy látja, hogy Orbán megint hozta a formáját. Amit most mondott, az olyan, mintha az autokrácia aranykönyvéből származna - fogalmazott.

Ugyanakkor a Néppárt elnökének, Tusknak a párja, a lengyel Polgári Szövetség EP-delegációvezetője immár elháríthatatlannak tartja, hogy kitegyék a magyar kormánypárt szűrét. Halicki szerint teljesen egyértelmű, hogy Orbán nem erős Európában gondolkodik. Erről árulkodik, hogy megengedhetetlen módon egy szinten emlegeti Brüsszelt és az egykori Szovjetuniót.

A lap maga úgy értékeli, hogy a magyar miniszterelnök láthatólag nem akar megbékélést, ezért egyre csak provokál. Pedig már megkapta a végső békeajánlatot, de az érezhetően nem érdekli, noha a múlt héten alighanem már töréspontig jutottak volna a dolgok a frakcióban, ha nem avatkozik közbe a német kormány, illetve a CDU vezetősége. 

Jogállamisági mechanizmus: Lesz gyorsított eljárás?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink