Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-21 08:36:00

Török Gábor: Gyurcsány rehabilitációja nélkül jelenleg nincs esélye a kormányváltásnak

A politológus a Népszavának adott interjújában beszélt a Fidesz helyzetéről és arról is, kell-e aggódnia a kormánypártnak.

Török Gábor: Gyurcsány rehabilitációja nélkül jelenleg nincs esélye a kormányváltásnak

Török Gábor a lapnak azt mondta: a járvány kommunikációját, például azt, hogy a halálozások számához kell mérni a védekezés eredményességét, nem gondolta ki jól a kormány. A politológus szerint a Fidesz „mindig akkor tudott jól kommunikálni, amikor magát az ügyet is jól kézben tudta tartani – legyen szó a rezsiről, Brüsszelről, a migránsokról. A vírus nem egy ilyen ellenfél, a korábbi technikák pedig láthatóan nem sikeresek”.

Arra a kérdésre, hogy kezdhet-e aggódni Orbán Viktor, azt válaszolta: „az finom kifejezés, hogy kezdhet, a Fidesznek már most is van oka az aggodalomra”.

Az EU-s jogállami mechanizmus tárgyalásaival kapcsolatban azt mondta: „Orbán Viktor szempontjából veszélyhelyzet állt elő az európai politikában, ezt pedig ideiglenesen sikerült elhárítania. Mindezt olyan eszközökkel tette, amelyek számára is veszélyesek. Pillanatnyilag nem került sem jobb, sem rosszabb helyzetbe.”

Szájer József botránya Török Gábor szerint „akkorát ütött a nyilvánosságban”, hogy a Fidesz célja csak a kármentés lehetett. A politológus úgy látja, „a párt belvilágában is nagyon mély sebeket ütött az ügy”.

Az ellenzékkel kapcsolatban Török úgy fogalmazott: „Gyurcsány Ferenc rehabilitációja nélkül jelenleg nincs esélye a kormányváltásnak”, a kérdés az, hogy a volt miniszterelnöknek lesz-e jelentős túlsúlya az ellenzéken belül.

Kezdődik az ellenzéki jelöltkeresés?

 

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink