Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-21 07:59:00

ReSzaSz elnöke: ha katonaként fogják hurcolni az orvosokat, visszamegyek Angliába

Dénes Tamás jelenleg az állami egészségügyi rendszerben dolgozik, és marad is, amíg nem kezdik el őket hurcolni ide-oda.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban azt mondta, ha a magyar hatóságok biztonságosnak találják az oltóanyagot, akkor ő bízik a döntésükben. Dénes Tamás szerint a vakcina nagyon fontos, hiszen rengeteg életet mentettek korábban is az oltásokkal. Hozzátette: bár átesett már a koronavíruson, biztosan beoltatja magát.

A hálapénzzel kapcsolatban azt tanácsolta azoknak a betegeknek, akiktől követelik a pénzt, hogy január 1-től bátran tegyenek feljelentést. „A hálapénz jelenség egy korrupció, a korrupció mindig jelen van a társadalomban” – mondta Dénes Tamás. 

A Rezidensek és Szakorvosok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke szerint minden szakmai szervezet egyetért abban, hogy az egyértelmű tiltása a hálapénznek a béremelés végén kell, hogy életbe lépjen, azaz nem idén januártól, hanem 2022 január 1-jétől. A RESZASZ vezetője az orvosok fizetésemelésével kapcsolatban elmondta: nem csillagászati összegekről van szó és tovább kell cizellálni a rendszert teljesítmény alapján.

Hozzátette, hogy az orvosok béremelésével a romániai béreket fogják elérni. Kifejtette, hogy ma Magyarországon csak az számít, hogy hány műtétet végeztek el az orvosok, mint mondta, jelenleg vakon repül a beteg a rendszerbe, pénzzel próbálja megvásárolni az információt, de fogalma sincs arról, hogy az orvos csak jól menedzseli magát vagy pedig tényleg jó orvos.

Dénes Tamás jelenleg az állami egészségügyben dolgozik, és ott is marad, de ha azt látja, hogy katonaként fogják őket hurcolni ide-oda, akkor visszamegy Angliába.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink