Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-20 10:50:00

Akár tüntethetnek is Orbán Viktor bejelentése miatt - nyilatkozatot adott ki a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

„A magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar település elkerülhetetlen csődjét eredményezheti Orbán Viktor mindenféle érdemi egyeztetés nélkül tett bejelentése az iparűzési adó megfelezéséről” – olvasható a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnökségének nyilatkozatában.

A szervezet Facebook-oldalán található bejegyzésben továbbá kiemelik, „mérhetetlenül visszataszítónak tartjuk, hogy a magyarok ezreinek halálát okozó koronavírus-járványt használja ki a miniszterelnök arra, hogy leszámoljon a nem fideszes vezetésű önkormányzatokkal.”

Gémesi György, mint a MÖSZ elnöke azt írja, „az Orbán-kormány eddigi gyakorlata alapján okkal feltételezhetjük, hogy a miniszterelnök a kilátástalan helyzetbe sodort önkormányzatokat politikai alapon akarja kompenzálni”. Szerinte „ezzel kivégzi az önkormányzatiságot, a rendszerváltozás egyik legfontosabb értékét és értelmét, megcsúfolja a választói akaratot, elveszi a magyar települések autonómiáját.”

Követeléseket is megfogalmaztak:
• Követeljük, hogy a kormány az önkormányzati szövetségekkel való megállapodás nélkül semmiféle, az önkormányzatok bevételeit érintő döntést ne hozzon.
• A január 15-ére kitűzött önkormányzati egyeztetésig az iparűzési adóról szóló döntést függessze fel.
• Követeljük, hogy a kormány az önkormányzatok támogatására és kompenzálására dolgozzon ki átlátható, tiszta, politikai szemponttól mentes rendszert.
• Követeljük, hogy a kormány érdemben tárgyaljon az önkormányzati szövetségekkel az önkormányzatok által az államnak fizetett adók csökkentéséről a gazdasági válság kezelése érdekében.
• Követeljük, hogy a kormány az Európai Unió által Magyarországnak adott válságkezelő támogatások elosztásába vonja be az önkormányzatokat.

Azt írják, amennyiben a kormány továbbra is a magyar települések és az önkormányzatok kivéreztetésére használja a járvány okozta súlyos egészségügyi és gazdasági helyzetet, úgy a tiltakozás bármely törvényes formája indokolt és szükségszerű a magyar önkormányzatok és a településeinken élő polgárok számára.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségének nyilatkozata A magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar...

Közzétette: Szabad Városok – 2020. december 19., szombat


atv.hu

Gazdaságvédelmi akcióterv

 

Ajánlom

További belföldi híreink